Detail tématu - Pumpkin Pie aneb dýňový koláč
Upečte si s námi dýňový koláč nebo-li pumpkin pie :-)
Otestovali jsme několik receptů na dýňový koláč - a vítězný recept i s fotodokumentací máte zde :-)
Recept je dvojjazyčný, takže můžete péct jak anglicky tak česky :-)
What you need (co potřebujete):
500 g pumpkin or butternut squash (dýně hokkaido nebo máselná dýně)
200 g biscuits BEBE (kakaové oplatky BEBE)
100 g confectioners´ sugar (cukr moučka)
500 ml milk (mléko)
100 ml cream (smetana)
150 g butter (máslo)
3 eggs (3 ks vejce)
cinnamon (skořice)
ground ginger (zázvor)
What to do (co dělat):
- peel the pumpkin, cut the flesh into pieces - grate (oloupejte dýni, nakrájejte dužinu na kousky - nastrouhejte)
- place it in a large saucepan, cover with milk and bring to the boil, cover with a lid and simmer for 15 min (vložte do velké formy, zalijte mlékem a přiveďte k varu, zakryjte pokličkou a pozvolna vařte 15 minut)
- pour off any free milk, squeeze well and combine with sugar, ginger and cinnamon (slijte všechno mléko, dobře vymačkejte a smíchejte s cukrem, zázvorem a skořicí
- separate egg yolks and whites (vejce si rozdělte na žloutky a bílky)
- filling - mix the egg yolks with cream and butter /50g/, add the pumpkin - beat until combined (náplň - smíchejte žloutky se smetanou a máslem /50g/, přidejte dýni a promíchejte
- crumble the biscuits into small pieces and mix them with the rest of the butter - make pastry - place it into a tart tin (rozdrobte sušenky na malé kousky a promíchejte je se zbytkem másla - vytvořte těsto - na dně formy z těsta vytvořte korpus
- pour the pumpkin filling on the pastry (nalejte dýňovou náplň na těsto)
- bake for about 20 minutes at 180 degrees (pečte asi 20 minut na 180 stupňů v předehřáté troubě)
- whip whites with sugar (ušlehejte bílky s cukrem)
- after removing the cake from the oven, coat the cake by whipped egg whites, leave it in the oven for about 10 more minutes to finish it (po vytažení koláče z trouby, naneste na koláč bílkový sníh, nechte v troubě cca 10 minut dopéct)
Enjoy! Nechte si chutnat! :-)